Matsmart anlitar Storesupport by Job&Talent i kampen mot matsvinnet

Tillväxt

Maträddande e-handelsaktören Matsmart växer och anlitar nu Storesupport som bemanningspartner till lagret i Katrineholm. Samarbetet ska komplettera den ordinarie personalstyrkan i takt med ökande volymer och blir ett värdefullt stöd i Matsmarts fortsatt tillväxtresa.

- Storesupport är en seriös, duktig aktör med lång och god erfarenhet inom mat och e-handel. Allt vi söker för en kompetenspartner, säger Conrad Edgren, Chief Logistics Officer, Matsmart in Scandinavia.

Hittills räddat över 11 000 ton

Matsmart är en av de största och, enligt E-barometern, mest populära e-handlarna i Sverige. De grundades 2014 med affärsidén att ta tillvara mat och varor som annars hade slängts, på grunt av exempelvis kort datum eller säsongstrender, och göra dessa tillgängliga för konsumtion till ett lägre pris. Idag har Matsmart tillsammans med leverantörer och kunder, räddat över 11 000 ton mat, nått en omsättning på hundratals miljoner och har förutom svenska marknaden även etablerats i Finland, Danmark och Tyskland.

Gemensam tillväxtresa

Från Matsmarts centrallager i Katrineholm packas och skickas ordrar till Matsmarts nordiska marknad. Den kraftiga tillväxten har resulterat i flertalet nyanställningar till lagret, men för att klara ökade volymer och optimera kompetensförsörjningen har behovet av en leveranssäker extern bemanningspartner vuxit fram, en roll som Storesupport nu ska axla.

- Vi har kapaciteten och är vana att snabbt kunna växla upp tillsammans med våra kunder, säger Magnus de Woul, vd Storesupport Lager & Logistik.

- Detta möjliggörs bland annat av dedikerade team som sköter driften på plats. Vi skiljer oss från andra bemanningsbolag i att vi inte vill uppfattas som externa utan mer en integrerad och strategisk del av kompetensplaneringen, fortsätter Magnus de Woul.

Hållbarhet på flera sätt

Matsmarts syn på hållbarhet gäller inte bara miljöfrågor utan enligt Conrad Edgren, Chief Logistics Officer, handlar det även om att välja samarbetspartners och leverantörer med omsorg.

- Att valet föll på Storesupport var en kombination av att de har erfarenheten och alla förutsättningar att lyckas leverera på de hårt ställda krav vi har. Samtidigt är de en seriös bemanningspartner som jobbar hållbart och långsiktigt med sin personal, säger Conrad Edgren.

- Vi är stolta och glada att Matsmart valt vårt bolag som leverantör och som samarbetspartner. Vårt erbjudande inom lager och logistikbolaget vinner nya marknadsandelar med nära samarbete redan från start. Alla vi på Storesupport ser fram emot att på nära håll få följa Matsmart och bidra till deras framgångar, säger Peter Erikson, vd och koncernchef Storesupport.

OM STORESUPPORT BY JOB&TALENT

Storesupport erbjuder tjänster som utvecklar och gör detaljhandeln i Sverige effektiv och lönsam. Huvudkontoret är i Solna, Stockholm. www.storesupport.se

  • Pressmeddelande
  • Sverige

Presskontakt

Det ser ut som om du besöker oss från United States
Besök https://www.jobandtalent.com