Rekryteringskostnader som drar iväg? Detta sparar/vinner ni på att istället överlåta rekryteringen

Bransch
Josefin Holmqvist
Av Josefin Holmqvist
2 min läsning

Det finns många tillfällen då det är bättre att fråga om hjälp, än att ge sig på att lösa det själv. Ett sådant tillfälle, då det många gånger stämmer, är vid rekrytering. För i ärlighetens namn, så har du förmodligen en hop av uppgifter på ditt bord som du också behöver viga din tid till.

Att rekrytera tar lång tid. Annonser ska förberedas och publiceras, genomgång av ansökningar ska göras, intervjuer ska genomföras och man ska dessutom ta sig tid att återkoppla till dem som inte fick tjänsten. Bara det tar lång tid, men det slutar sällan där.

Att samarbeta med en rekryteringspartner medför en rad givna fördelar som du säkert har koll på. Men det innebär även en rad fördelar som man kanske inte riktigt tänker på. Nedan har vi sammanställt fyra saker som du har att vinna på att överlåta rekryteringen till en rekryteringspartner.

Det vinner du:
  1. Tid. Ett aningen nött uttryck vi alla är bekanta vid är “tid är pengar”. Dock stämmer det ju mycket riktigt. Genom att ha en samarbetspartner som hjälper dig med rekryteringen frigör du framförallt massor av dyrbar tid i samma ögonblick som du överlåter processen. Bara där har du vunnit massor av tid som du förmodligen har upplevt som bristvara många gånger.

  2. Effektivitet. Sköter du rekryteringen själv tar det lätt lång tid och rekryteringsprocessen kan bli väldigt långdragen. Gissningsvis är du en fena på att ha många bollar i luften och är van vid att sköta rekryteringen parallellt med annat. Men att överlåta rekryteringen till en partner som kan din bransch kommer vara mer effektivt. Eftersom att de har förståelse för branschen, förstår vad som krävs och arbetar dedikerat för att hitta rätt kandidat åt dig kommer de kunna agera snabbare än om du på egen hand skulle ta dig an det parallellt med dina andra uppgifter.

  3. Kostnadseffektivitet. En vedertagen summa talar för att en felrekrytering kostar omkring 700.000 kronor. När du tar hjälp av en rekryteringspartner med gedigen erfarenhet och förståelse för din bransch kan de göra nödvändiga tester för att säkra att rekryteringen blir rätt. Visst, det kostar att anlita en extern part. Men om du tänker på vad den där felrekryteringar skulle kosta rent ekonomiskt, samt i tid – vad blir egentligen mest lönsamt i slutändan?

  4. Bred kandidatbas. Som ovan nämnt slipper du jobbet att söka kandidater och genomföra intervjuerna. Det kommer också att bespara dig tiden att återkoppla till dem som inte fick tjänsten och bemöta dem väl, vilket också är en viktig del som kommer ge dem en fortsatt bra känsla av företaget. Det är en konst att fånga intressanta kandidater och den perfekta kandidaten riskerar att gå förlorad om man inte är snabb. Skicklig personal har ofta ögonen på sig och brukar sällan vara tillgängliga länge innan de blir erbjuden en tjänst. En bra rekryteringspartner med din bransch som nisch har ofta ett stort nätverk. Det innebär att de sitter på många kontakter, har en bred kandidatbas, anpassade processer och digitala verktyg för att nå ut till såväl rätt demografi som geografi etc. Listan av fördelar löper helt enkelt lång. Det handlar om rätt ansökningar och inte flest ansökningar, vilket också är vad du får hjälp med.

Tips! Tänk på relationen med en rekryteringspartner som ett långsiktigt samarbete. En personlig relation är nödvändig för att förstå de faktiska behoven som finns, samtidigt som alla ledtider kortas ned avsevärt när man förstår och känner varandra bättre. Att inleda ett partnerskap med någon som kan din bransch kommer definitivt att gagna både företaget och dig i din redan tidspressade roll.

Träffa medskaparna

Låt oss prata om era mål!

Kontakt

Det ser ut som om du besöker oss från United States
Besök https://www.jobandtalent.com